Dziś łatwo i szybko. Przepyszne, delikatne babeczki z pomarańczowym nadzieniem. Robi się je błyskawicznie i równie szybko znikają.. :) po oryginał zapraszam tutaj. Jak na autorkę strony przystało, przepis doskonały :)
Babeczki Jaffa cakes
Składniki:
- 2 jajka
- 160 ml mleka
- 75 g masła, roztopionego
- 225 g mąki pszennej
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- 8 łyżek dżemu pomarańczowego
W misce wymieszać jajka, mleko i masło. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, wymieszać z cukrem, dodać do jajek z mlekiem, całość wymieszać delikatnie do połączenia składników. Papilotki napełnić do połowy wysokości, na każdą z nich wyłożyć porcję dżemu (u mnie ok łyżeczki na każdą babeczkę) i przykryć cienko ciastem. Piec przez 20-25 minut w temperaturze 190 stopni.
Z braku czasu na robienie polewy, gotowe babeczki oprószyć kakao :)
Smacznego!
A tak się zastanawiam.. Ostatnio miałam straszną, kulinarnie-estetyczną wpadkę. Przepis na ciasto wyglądał super, zrobiłam, wstawiłam do piekarnika, zajęłam się czym innym, wyszłam z kuchni.. i przypaliłam jak nie wiem! Pomimo tego, w smaku wyszło przepyszne.. Publikowałybyście? ;)
wyglądają przepysznie ;)
OdpowiedzUsuńpewnie, że publikować! ;]
Pomarańczowe babeczki...
OdpowiedzUsuńJak cudnie byłoby je zjeść na śniadanie.
Pięknie Ci się upiekły!
Fajne babeczki i pewnie są pyszne, mniam:)
OdpowiedzUsuńA tamto ciacho,myslę,ze publikować:)
Pozdrowienia
ja codziennie sobie mówię, że je zrobię... i na razie nic ;)
OdpowiedzUsuńŚwietnie wyglądają ! ;) Mmmm...aż ślinka cieknie ;)
OdpowiedzUsuń