wtorek, 1 maja 2012

Roladki

Dziś szybciutko, bo uciekam na urlop :)
Zamiast kanapek, koreczków, polecam :)

Roladki 

Składniki:
- bagietka
- serek topiony
- szynka
- ser
- papryka
- ogórek konserwowy


Bagietkę rozciąć wzdłuż, odkroić brzegi. Wydrążyć tak, aby została prawie sama skórka. Posmarować serkiem topionym, ułożyć ser i szynkę. Paprykę i ogórka pokroić w plasterki, ułożyć z jednej strony bagietki (wzdłuż) i od tej strony zwinąć ścisło w rulon, owinąć szczelnie folią spożywczą. Włożyć na kilka godzin do lodówki, pokroić w plasterki.




8 komentarzy:

  1. Robiłam już parę razy..i tez polecam.

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetne! Miłego urlopu :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Gosiu cudowny, prosty i efektowny pomysł!;-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wiem że te kanapki od dawna krążą w necie, widziałam je też już na kilku blogach, ja znalazłam je jakieś dwa lata temu, nie mam pojęcia na jakiej stronie i od tamtej pory są hitem każdej imprezy.. ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Świetny pomysł na ujarzmienie typowej kanapki. Koniecznie przetestuję na jakiejś imprezce :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. polecam gorąco, wszyscy, którzy mieli okazję je jeść, byli zachwyceni :)

      Usuń